GAŠTAN LUGUESA - S MYKORHÍZOU (KONTAJNER)

Kód: KAR0100000000044143
Novinka
Neohodnotené
89 € / ks 74,17 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (14 ks)
Možnosti doručenia

Tento gaštan bol pri výsadbe naočkovaný mycéliom mykoríznych húb produkujúcich jedlé huby druhov Boletus edulis. Produkcia na 1 ha je až 250 kg jedlých hríbov. Gaštany s touto hubou sú v symbióze a aj preto po 3 rokoch dosahujú na 1 ha až 4.000 kg jedlých gaštanov. 

Veľkoplodá neskoršia odroda gaštana jedlého, dozrieva v polovici októbra. Plody sú veľmi veľké, škrupina je tmavohnedá, hladká. Jadro je krémovo bielej farby, so sladkou chuťou. Sú vhodné na varenie, pečenie a na cukrárske použitie. Je to cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého. Stromy dorastajú do výšky 8 m a do šírky 6 m. Do plodnosti vstupuje už v štvrtom roku po výsadbe. Sú mrazuvzdorné, znesú teploty do -20 ºC. Na pestovanie sú vhodné stanoviská v teplých oblastiach, so stredne ťažkými, priepustnými pôdami s neutrálnou alebo mierne kyslou pôdnou reakciou.

Detailné informácie

Podrobný popis

  •  Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Castanea Luguesa
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - stanoviská v teplých oblastiach, so stredne ťažkými, priepustnými pôdami s neutrálnou alebo mierne kyslou pôdnou reakciou

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná, znesie teploty do -20 ºC

  • Ikona_plody Plod - veľmi veľký, s hladkou, tmavohnedou škrupinou; jadro je krémovo biele, sladké; vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. X., v závislosti od lokality

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 150 - 200 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: