GLADIOLA VEĽKOKVETÁ - SYLVANNA (7 HĽÚZ)

Kód: 12843
Akcia
Neohodnotené
2,39 € –30 %
gladiolus sylvanna
2,39 € –30 % 1,67 € / ks 1,39 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (5 ks)
Možnosti doručenia

Krásna a jemná gladiola vhodný pre všetky typy výsadby. Vyniká aj ako solitér ale predovšetkým v skupinovej výsadbe. Výborne sa kombinuje s nižšími trvalkami, okrasnými trávami alebo s inými mečíkmi. Nie je náročný na pestovanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Gladiolus grandiflorus Sylvanna 
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - vyžaduje slnečné stanovište, chránené pred vetrom. Rastlinám sa bude dariť na absolútnom slnku. Pôda by mala byť priepustná, hlinitopiesočnatá, s dostatkom živín a ph približne 7. Rastlinám po výsadbe doprajte výdatnú zálievku. Nezalievajte ich často, skôr menej a výdatnejšie

  • VysadbaVýsadba - hĺbka výsadby je rôzna - podľa veľkosti cibuliek. Pri menších sa odporúča zasypať ich najskôr 10 cm vrstvou zeminy, pri väčších 15 cm. Je to z toho dôvodu, aby sa rastliny nevyvrátili. Gladioly vysádzajte v skupinách, nie jednotlivo ako solitéry. Riadky by mali byť vzdialené aspoň 30 cm a rozostupy medzi rastlinami by mali byť min. 8 cm.

  • Ikona_dozrievanie Termín výsadby - III. - IV.

  • Termin_kvitnutiaTermín kvitnutia - VII. - IX.
  • Ikona_vyska pri dodani Výška rastu - do 100 cm 

  •  Pocet_obsah Obsah balenia - 10 hľúz

  • Blot Dostupné farby - kvety sú vlnité biele s ružovym stredom, listy sýto zelené

  • Ikona_mrazuvzdornost Zazimovanie - koncom septembra prichádza ideálna doba, keď je potrebné hľuzy zo zeme vybrať. Cibuľky sa nechávajú preschnúť, až potom sa odstraňuje nadzemná časť rastliny. Na ďalšiu sezónu sa nechávajú iba nové a zdravé hľuzy (nad pôvodnú vyraší nová s koreňmi, ktorá sa musí opatrne oddeliť). Skladujú sa v chladnej miestnosti s teplotou do 10 °C

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: