JABLOŇ RUBINOLA - PODPNÍK MM111

Kód: 14991
Novinka
Neohodnotené
7,90 € / ks 6,58 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (158 ks)
Možnosti doručenia

Rubinola je jedna z najobľúbenejších zimných odrôd jabloní. Bola vyšľachtená v Českej republike skrížením odrôd ´Prima´ x ´Rubín´. Vyznačuje sa stredne veľkými plodmi plocho guľovitého tvaru, ktoré majú veľmi atraktívnu farbu – základná žltá je prekrytá rozsiahlym červeným líčkom, a vynikajúcu chuť. Dužina je žltkastá, krehká a šťavnatá. Dobre znášajú prepravu a sú odolné voči otlačeniu. Zber sa uskutočňuje v druhej polovici septembra, plody je možné skladovať do februára, pri vhodných skladovacích podmienkach až do apríla. Odroda si svoju kvalitu a chuťové vlastnosti udržiava počas celej doby uskladnenia. Je to cudzoopelivá odroda, vhodnými opeľovačmi sú odrody, ktoré kvitnú v rovnakom čase (napr. Selena, Florina, Vanda, Melodie, Karmína atď.). Zároveň je výborným opeľovačom. Rodí na dlhom dreve, čo je dôležité zohľadňovať pri reze. Je rezistentná voči chrastavitosti plodov a na múčnatku je málo náchylná, jej pestovanie je preto vhodné aj v ekologických a integrovaných systémoch produkcie.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Malus domestica 'Rubinola'
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, vhodná aj do chladnejších oblastí

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, dobre sa opeľuje napr. s odrodami Selena, Florina, Vanda, Melodie, Karmína

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - MM111

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký, plocho guľovitý, s atraktívnou farbou – základná žltá je prekrytá veľkým červeným líčkom, majú vynikajúcu chuť; dužina je žltkastá, krehká, šťavnatá

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - druhá pol. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - II. až IV.

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 100 - 130 cm, voľnokorenný strom

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: