CIBUĽA SADBOVÁ ŠTUTGARTSKÁ 8 - 15 mm (500 g)

Kód: 11444
Neohodnotené
2,30 € / ks 2,09 € bez DPH
DOČASNE VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Cibuľa jarná štutgartská je veľmi výnosná odroda jarnej cibule s dobrou skladovateľnosťou. Je určená predovšetkým na pestovanie zo sadeničiek. Cibule majú bielu dužinu a ostrejšiu chuť. Vegetačná doba od výsevu je 118 - 123 dní. Patrí medzi svetové odrody s dobrými konzumnými hodnotami a výbornou skladovateľnosťou. Cibuľa je plocho guľovitá, väčšia, so zlatožltými až nahnedlými suknicami.

Detailné informácie

Podrobný popis

Cibuľky sadíme na jeseň alebo na jar v 3. - 5. mesiaci do sponu 20 - 30 cm x 4 - 8 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.

Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: