CIBUĽA SADBOVÁ ŠTUTGARTSKÁ 8 - 15 mm (500 g)
Kód: 11444Súvisiaci tovar

Trávna zmes SPORT je určená na zriaďovanie a obnovu trávnatých plôch určených pre väčšie...

Výborná odroda baklažánu, výborná hlavne na grilovanie. Bez horkosti.

Trávne zmesi Expert sú novým radom základných trávnych zmesí so širokým využitím. Vyznačujú sa...

FYTOVIT je špeciálne viaczložkové kvapalné hnojivo s liečebným účinkom proti chloróze. Medzi jeho...

Aksametnica je najpopulárnejšia letnička. Rýchlym rastom vytvára kompaktné, hustejšie kríčky...

Nechajte polievať vaše ratolesti všetky kvetinky, bylinky či inú úrodu vo vašej záhrade pomocou...

Odroda Anabelle je skorá odroda, nezameniteľnej kvality a chuti. Má dlhé oválne hľuzy, žltú šupku...

Eersteling je skorá odroda zemiakov. Má pomerne pevnú a mierne "múčnu" konzistenciu a dá sa...

Univerzálna trávna zmes je vhodná na parkové terénne úpravy záhrad, zriaďovanie trávnatých plôch,...
Podrobný popis
Cibuľky sadíme na jeseň alebo na jar v 3. - 5. mesiaci do sponu 20 - 30 cm x 4 - 8 cm.
Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.
Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.
Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.