SLIVKA TIPALA - PODPNÍK ST. JULIEN A

Kód: 15054
Neohodnotené
10,90 € / ks 9,08 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (56 ks)
Možnosti doručenia

Je to stredne skorá odroda slivky, vyšľachtená v Nemecku. Dozrieva stredne skoro, od konca júla až do začiatku augusta. Plody sú stredne veľké, priemerná hmotnosť býva 35 - 40 g, smerom k stopke sú mierne pretiahnuté. Majú veľmi zaujímavú zlatožltú farbu, na slnečnej strane môže byť s ružovým nádychom, šupka je jemne osrienená. Chuť je veľmi sladká, harmonická. Dužina je šťavnatá, bledožltá, dobre sa oddeľuje od kôstky. Plody sú vhodné na priamu konzumáciu, spracovanie a vďaka vysokému obsahu cukrov aj na pálenie. Je čiastočne samoopelivá. Vhodnými opeľovačmi sú odrody Čačanská lepotica, Hanita, Katinka, ale aj inými odrodami kvitnúcimi v rovnakom čase. Pomerne skoro nastupuje do plodnosti, a aj napriek tomu, že je cudzoopelivá, prináša každoročne bohaté úrody. Je vhodná na výsadbu do teplých a stredných polôh.

Detailné informácie

Podrobný popis

  •  Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Prunus domestica Tipala
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, teplé a stredné polohy

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - čiastočne samoopelivá, vhodnými opeľovačmi sú Čačanská lepotica, Hanita, Katinka, ale aj s inými odrodami kvitnúcimi v rovnakom čase

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuodolná

  • Ikona_podpnik Podpník - St. Julien A

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký, priemerná hmotnosť 35 - 40 g, smerom k stopke je pretiahnutý; šupka je zlatožltá, miestami s ružovým nádychom, osrienená; dužina bledožltá, šťavnatá, dobre oddeliteľná od kôstky; chuť je veľmi sladká, harmonická, má vyšší obsah cukrov; vhodné na priamy konzum, spracovanie, pálenie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - na prelome VII. a VIII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 120 - 180 cm, voľnokorenný strom

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: