SCHIZANDRA ČÍNSKA (P9)

Kód: 99912097
Neohodnotené
8,90 € / ks 7,42 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (1 ks)
Možnosti doručenia

Jedna zo základných rastlín čínskej medicíny, nazývaná tiež ovocie piatich chutí. Je to trváca, opadavá, lianovitá rastlina s drevnatými stonkami, ktoré majú príjemnú vôňu. Kvitne krémovo bielymi voňavými kvetmi v priebehu mája a júna. Plody sú guľaté, jasne červené bobule so semenami, usporiadané v strapcoch, dozrievajú na jeseň. Majú zaujímavú chuť, v ktorej sa snúbi 5 základných chuťových zložiek: kyslá, horká, sladká, slaná, ostrá. Má mnoho liečivých účinkov na organizmus: pôsobí ako tonikum, má protizápalové, protiplesňové a antioxidačné účinky, znižuje stres a únavu, chráni srdcovo-cievny systém, zlepšuje imunitu a ďalšie. Samoopelivá. Je mrazuvzdorná, avšak mladé rastliny vyžadujú v prvých rokoch po výsadbe ochranu proti mrazu. Na pestovanie je vhodné slnečné stanovisko s dostatkom vlahy. Ideálne je celoročné nastieľanie koreňov, ktoré udržuje pôdnu vlahu. Dobre sa jej darí v priepustných pôdach. Vysádzame ju k opore.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Schizandra chinensis
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné stanovisko s dostatkom vlahy, priepustné pôdy, potrebuje oporu

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - samoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná, mladé rastliny potrebujú ochranu proti mrazu

  • Ikona_plody Plod - guľatá, drobná, jasne červená bobuľa so semenami, usporiadané v strapcoch, dozrievajú na jeseň; majú zaujímavú chuť, v ktorej sa snúbi 5 základných chuťových zložiek: kyslá, horká, sladká, slaná, ostrá

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - IX. - X.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 20 - 30 cm, zakorenená rastlina v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: