STĹPOVITÁ JABLOŇ POMFITAL - PODPNÍK MM111

Kód: KAR0100000000045080
Novinka BALÍK
Neohodnotené
11,90 € / ks 9,92 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (175 ks)
Variant
Možnosti doručenia

Pomfital je veľmi zaujímavá, zimná stĺpovitá odroda jablone s červenou dužinou. Dozrieva v polovici septembra, skladovanie je možné do novembra. Plody sú stredne veľké, ich priemerná hmotnosť je 60 - 80 g. Šupka je hladká, výrazne tmavočervená až fialovočervená, silne osrienená. Dužina plodov je takisto červená, sladkokyslá, s vysokým obsahom antioxidantov, ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Plody sú vhodné na konzumáciu v čerstvom stave, ale aj na ďalšie spracovanie, pričom výrobkom dodajú krásnu červenú farbu a arómu. Je to cudzoopelivá odroda, najvhodnejšími opeľovačmi sú príbuzné stĺpovité odrody jabloní. Je vysoko mrazuodolná, je odolná voči chrastavitosti aj múčnatke. Nie je náročná na podmienky pestovania, ani na rez. Nepotrebuje veľký priestor, preto sa hodí aj do malých záhrad alebo v nádobe na balkón či terasu. Dorastá do výšky 2 - 3 m a do šírky 0,5 m. Vhodná aj do stredných polôh.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Malus domestica Pomfital
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, vhodná aj do stredných polôh

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, najvhodnejšími opeľovačmi sú príbuzné stĺpovité odrody jabloní

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - MM111

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký (60 - 80 g); šupka je hladká, výrazne tmavočervená až fialovočervená, silne osrienená; dužina je červená, sladkokyslá, s vysokým obsahom antioxidantov; vhodné na priamu konzumáciu, aj na spracovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - XI.

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 60 - 100 cm, voľnokorenný strom

Naše stĺpovité jablone

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: