KÔPOR VOŇAVÝ
Na použitie v kuchyni môžeme vňať zbierať kedykoľvek, hlavné obdobie je jún a júl. Kôpor je významná korenina v kuchyni, používa sa čerstvý, sušený alebo mrazený. Korenina sa pripravuje z lístkov bez stoniek, ktoré nadrobno pokrájame. Používame ju na ochutenie omáčok, dresingov, marinád, polievok, rýb, zemiakov, cestovín. Obsahuje éterické látky s hlavnou zložkou D-karvónom. Malé množstvo kôprových plodov v čajovinových zmesiach podporuje chuť do jedla, upokojuje nervovú sústavu a priaznivo ovplyvňuje tvorbu materského mlieka.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
- Botanický názov - Anethum graveolens
- Miesto pre pestovanie - Kôpru sa darí na teplých, slnečných stanovištiach chránených pred vetrom. Vhodná zemina je suchšia, priepustná, piesočnato-hlinitá. Darí sa mu dobre v pôde chudobnej na živiny. Nevhodné sú ťažké premokrené pôdy. Predajcovia ponúkajú aj substrát určený pre bylinkovú záhradu, ktorý má vplyv na zvýraznenie chuti a arómy byliniek.
-
Mrazuvzdornosť - rastlina nie je mrazuvzdorná. Prezimujeme ju na svetlom mieste, kde môže teplota klesnúť až na 2 °C. Zvlášť v tejto dobe je ju nutné zalievať veľmi málo
-
Termín výsadby - III. - XI.
- Termín kvitnutia - Kvitne od júla do septembra.
-
Výška rastu - dorastá do výšky 15 - 20 cm
-
Výška pri dodaní - cca 5 - 15 cm
-
Farebnosť - listy sú zelené, špecificky tvarované.
- Plod - bez plodov
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.