HRUŠKA CLAPPOVA - PODPNÍK HRUŠKA PLANÁ

Kód: KAR0100000000054119
Novinka MASLOVKA
13 hodnotení
7,90 € / ks 6,58 € bez DPH
EXPEDUJEME PO 15.10.2023 (>5 ks)
Možnosti doručenia

Je to letná odroda hrušky, ovocie sa zbiera v druhej polovici augusta, konzumne dozrieva zhruba v polovici septembra. Pochádza z USA. Plody sú stredne veľké až veľké, majú tupo kužeľovitý tvar. Šupka je hladká, stredne tenká, svetlozelená, na slnečnej strane s výrazným karmínovočerveným líčkom. Dužina je veľmi šťavnatá, jemná, s dobrými chuťovými vlastnosťami, po rozkrojení nehnedne. Je výborná na spracovanie, hlavne na zaváranie, ale aj na konzum v čerstvom stave. Clappova je cudzoopelivá diploidná odroda, dobre sa opeľuje s odrodami Boscova fľaška, Konferencia a ďalšími. Je tiež dobrým opeľovačom pre iné odrody. Nie je citlivá na chrastavitosť, kvety pomerne dobre odolávajú neskorým mrazom. Je vhodná na výsadbu do teplých a stredných oblastí.

Detailné informácie

Podrobný popis

  •  Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Pyrus communis Clapp´s  

  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, teplé a stredné oblasti
  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, dobrý opeľovač je odroda Boscova fľaška, Konferencia iné, je dobrý opeľovač pre iné odrody, ktoré kvitnú v rovnakom období

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuodolná

  • Ikona_podpnik Podpník - Hruška planá

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký až veľký, tupo kužeľovitý; šupka je hladká, stredne tenká, svetlozelená, na slnečnej strane s výrazným karmínovočerveným líčkom; dužina je veľmi šťavnatá, jemná, s dobrými chuťovými vlastnosťami, po rozkrojení nehnedne; vhodná na spracovanie a priamu konzumáciu

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - druhá pol. VIII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 150 - 170 cm, voľnokorenný strom (korunka s 3 a viac výhonmi)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: