HRUŠKA NOJABRSKAJA - PODPNÍK DULA BA29 (LIMITKA)

Kód: KAR0100000000038705
5 hodnotení
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
DOČASNE VYPREDANÉ
Variant
Možnosti doručenia

Moldavská veľkoplodá zimná odroda hrušky. Ovocie sa zberá na prelome septembra a októbra, konzumne dozrieva v decembri, skladovanie v domácich podmienkach je možné do januára, v chladiarňach až do mája. Plody sú veľmi veľké, ich priemerná hmotnosť je 300 - 400 g, no výnimkou nie sú ani 600 g plody. Majú klasický hruškový tvar, tenkú a jemnú šupku s výraznými lenticelami, v okolí kališnej jamky sú jemne hrdzovité. Šupka je v čase konzumnej zrelosti zelenožltá, na slnečnej strane sa objavuje jemné ružové líčko. Dužina je veľmi šťavnatá, výrazne aromatická, s príjemnou sladkou, hruškovou chuťou. Sú vhodné na konzumáciu v čerstvom stave, na sušenie aj spracovanie. Je cudzoopelivá, ale kvitne skoro a pomerne dlhú dobu, čo prispieva k lepšiemu opeleniu a následnej úrode. Stromy vstupujú skoro do rodivosti, prinášajú vysoké a pravidelné úrody. Je vhodná na pestovanie aj v chladnejších oblastiach.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Pyrus communis Nojabrskaja 
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, vhodná aj do chladnejších oblastí

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuodolná

  • Ikona_podpnik Podpník - Dula ba29

  • Ikona_plody Plod - veľmi veľký (300 - 600 g), klasického hruškového tvaru; šupka je tenká a jemná s výraznými lenticelami, jemne hrdzovitá; farba je zelenožltá, na slnečnej strane s jemným ružovým líčkom; dužina je veľmi šťavnatá, aromatická, s príjemnou sladkou, hruškovou chuťou; vhodné na konzumáciu v čerstvom stave, na sušenie aj spracovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - na prelome IX./X.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - v domácich podmienkach do I., v chladiarni do V.

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - 70 - 90 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: