JABLOŇ PRIESVITNÉ LETNÉ - PODPNÍK MM111 (LIMITKA)

Kód: KAR0100000000044499
39 hodnotení
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
DOČASNE VYPREDANÉ
Variant
Možnosti doručenia

Patrí k najobľúbenejším skorým letným odrodám jabloní. Je to stará odroda pôvodom z Pobaltskej oblasti, často sa stretávame aj s jej synonymnými názvami, napr. Sklenky, Jakubky. Zber je možný od polovice júla, do konzumnej zrelosti plody dozrievajú 7 až 10 dní po zbere. Plody sú stredne veľké, so zelenožltou až jasnožltou, jemnejšou šupkou. Dužina je krehká, spočiatku zelenkavá, neskôr sa mení na bielu, je aromatická a veľmi šťavnatá, pri prezretí sa stáva múčnatou. Chuť je kyselkavá a veľmi osviežujúca. S plodmi treba pri zbere manipulovať opatrne. Sú vhodné na priamu konzumáciu v čerstvom stave, nie sú vhodné na skladovanie. Je možné ju pestovať vo všetkých polohách. Vo vyšších polohách dozrieva v auguste. Táto odroda nie je náročná na pôdne ani klimatické podmienky. Je veľmi dobre mrazuodolná. Stromy majú stredne bujný rast, skoro nastupujú do plodnosti a rodia veľmi bohato. Preto na zachovanie kvality a veľkosti plodov je vhodné vykonávať prebierku. 

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Malus domestica Priesvitné letné 
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné stanovisko, vhodná aj do vyšších a okrajových polôh

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - MM111

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký, so zelenožltou až jasnožltou, jemnejšou šupkou; dužina je krehká, zelenkavá, neskôr sa mení na bielu, je aromatická a veľmi šťavnatá, pri prezretí je múčnatá; vhodné na priamy konzum v čerstvom stave

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. VII., vo vyšších polohách VIII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - 70 - 90 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: