JABLOŇ PINOVA - PODPNÍK M9

Kód: KAR0100000000053942
96 hodnotení
9,90 € / ks 8,25 € bez DPH
DOČASNE VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Je to kvalitná zimná odroda jablone, plody sa zberajú koncom septembra, konzumne dozrieva v decembri. Pochádza z nemeckého šľachtenia. Plody majú guľovito kužeľovitý tvar, sú mierne pretiahnuté. Základná farba šupky je žltá, z veľkej časti ju prekrýva červenooranžové líčko. Dužina je žltej farby, je pevná a šťavnatá. Chuť je sladká, mierne navinulá a aromatická, celkovo je veľmi dobrá. Plody je možné skladovať do apríla, v skladoch s upravenou atmosférou aj dlhšie. Je to cudzoopelivá odroda, dobrými opeľovačmi pre ňu sú odrody Šampion, Topaz, Rosana, Idared, Angold, Golden Delicious, Gala a Rubinola. Pinova je vysoko úrodná odroda, skoro nastupuje do rodivosti. Nie je náročná na tvarovanie, veľmi dobre obrastá rodivým drevom. Je vhodná aj do intenzívnych pestovateľských systémov. Najlepšie sa jej bude dariť v teplých a stredných polohách. Je pomerne dobre odolná voči chorobám.

Detailné informácie

Podrobný popis

  •  Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Malus domestica 'Pinova'
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, vhodná do teplých a stredných oblastí

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, dobre sa opeľuje s odrodami Šampion, Topaz, Rosana, Idared, Angold, Golden Delicious, Gala a Rubinola

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - M9

  • Ikona_plody Plod - guľovito kužeľovitý; šupka je žltá, z veľkej časti prekrytá červenooranžovým líčkom; dužina je žltá, pevná a šťavnatá; chuť je sladká, mierne navinulá a aromatická, celkovo veľmi dobrá

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - kon. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - IV., v chladiarniach s upravenou atmosférou aj dlhšie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 130 - 150 cm, voľnokorenný strom (korunka s 2 a viac výhonmi / hrotiak )

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: