ČEREŠŇA BURLAT - PODPNÍK ČEREŠŇA VTÁČIA ALKAVO

Kód: KAR0100000000054164
29 hodnotení
8,90 € / ks 7,42 € bez DPH
ODOSIELAME NA JAR 2024 (>5 ks)
Možnosti doručenia

Je to tmavá polochrupka, pochádza z Francúzska, plody dozrievajú v 2. čerešňovom týždni, teda v prvej polovici júna. Plody sú veľké, majú guľovitý tvar. Šupka je pevná a lesklá, tmavočervenej farby s málo výraznými bodkami. Dužina je pevnejšia, svetločervená, šťavnatá. Šťava farbí stredne silno. Majú veľmi dobrú chuť. Vhodné hlavne na konzumáciu v čerstvom stave. Burlat je cudzoopelivá odroda, vhodnými opeľovačmi sú Karešova, Kaštanka a Rivan, sama je dobrým opeľovačom pre iné odrody, ktoré kvitnú stredne skoro. Nie je náchylná na moniliózu a nebýva napádaná ani vrtivkou čerešňovou. Je vhodná na pestovanie v teplejších, suchších oblastiach s hlinitopiesočnatými pôdami. Vhodná pre intenzívne výsadby.

Tento produkt nie je možné kúpiť s veľkoobchodnou zľavou.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Prunus avium Burlat
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, teplejšie suchšie oblasti s hlinitopiesočnatými pôdami

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, vhodnými opeľovačmi sú Karešova, Kaštanka a Rivan; sama je dobrým opeľovačom pre iné odrody, ktoré kvitnú stredne skoro

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - Čerešňa vtáčia Alkavo

  • Ikona_plody Plod - veľký, guľovitého tvaru; šupka je pevná a lesklá, tmavočervenej farby s málo výraznými bodkami, dužina je pevnejšia, svetločervená, šťavnatá; šťava farbí stredne silno, majú veľmi dobrú chuť; vhodné hlavne na konzumáciu v čerstvom stave

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - 2. čerešňový týždeň = prvá pol. VI.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 150 - 170 cm, voľnokorenný strom (korunka s 2 a viac výhonmi)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: