ČEREŠŇA HALKA - PODPNÍK ČEREŠŇA VTÁČIA (LIMITKA)

Kód: 99911021
Tip SAMOOPELIVÁ
Neohodnotené
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (105 ks)
Variant
Možnosti doručenia

Táto neskorá odroda čerešne vznikla z českého kríženia ´Van´ x ´Stella´. Dozrieva v 6. až 7. čerešňovom týždni, teda od konca júla do polovice augusta. Plody sú veľké, majú plocho guľovitý tvar a hnedočervenú šupku. Dužina má červenkastú farbu, je stredne pevná, šťava farbí stredne intenzívne. Má vynikajúce chuťové vlastnosti, je sladká až veľmi sladká, aromatická. Plody sú celkovo atraktívne chuťou aj vzhľadom. Majú univerzálne použitie, sú vhodné na konzumáciu v čerstvom stave aj na spracovanie. Samoopelivá odroda. Stromy vstupujú veľmi skoro do plodnosti, úrody bývajú pravidelné a vysoké. Kvety sú odolné voči neskorým jarným mrazom, plody sú odolné voči praskaniu počas daždivého počasia. Je vhodná do všetkých oblastí, kde sa čerešne bežne pestujú, ale aj do vyšších polôh na chránené stanovisko.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Prunus Avium Halka
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, vhodná aj do vyšších polôh na chránené stanovisko

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - samoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - Čerešňa vtáčia Alkavo

  • Ikona_plody Plod - veľký, plocho guľovitý, s hnedočervenou šupkou; dužina má červenkastú farbu, je stredne pevná, šťava farbí stredne intenzívne, s vynikajúcou chuťou, je sladká až veľmi sladká, aromatická; plody sú celkovo atraktívne chuťou aj vzhľadom, na univerzálne použitie: na konzumáciu v čerstvom stave aj na spracovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - 6. až 7. čerešňový týždeň = kon. VII. až pol. VIII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - 70 - 90 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: