GAŠTAN BOUCHE DE BÉTIZAC (KONTAJNER)
Veľmi úrodná, francúzska odroda jedlého gaštana. Plody dozrievajú v októbri, sú veľké až veľmi veľké. Majú lesklý povrch gaštanovo červenej až hnedej farby. Jadro je krémovej farby a má jemne sladkastú chuť. Sú vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov. Je to cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého, napr. Bournette, Lyon, Précoce Migoule, Maraval, Bélle Epine a ďalšími. Táto odroda vstupuje skoro do rodivosti (už 2 - 3 roky po výsadbe), úrody sú vysoké a pravidelné. Z jedného stromu v plnej rodivosti je možné zozbierať 21 - 40 kg plodov. Stromy dorastajú do výšky 8 m a do šírky 6 m, rastú pomerne rýchlo. Sú dobre mrazuvzdorné, znesú teploty do -20 ºC. Sú veľmi odolné voči chorobám. Nie sú náročné na pestovateľské podmienky, obľubujú neutrálnu alebo mierne kyslú, priepustnú pôdu. Znesú aj chudobné a suchšie pôdy, avšak mladé rastliny vyžadujú počas horúcich dní doplnkovú závlahu. Vhodné na výsadbu do teplých oblastí.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
- Botanický názov - Castanea Bouche De Bétizac
-
Miesto pre pestovanie - stanoviská v teplých oblastiach, priepustné, stredne ťažké pôdy, s neutrálnym alebo mierne kyslým pH
-
Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého, napr. Bournette, Lyon, Précoce Migoule, Maraval, Bélle Epine a ďalšími
-
Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorné do -20 ºC
-
Plod - veľký až veľmi veľký; škrupina je hladká, gaštanovo červenej až hnedej farby; jadro je krémovo biele, jemne sladké; vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov
-
Dozrievanie - X.
-
Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari
-
Výška pri dodaní - cca 80 - 100 cm, zakorenený strom v kontajneri
Dodatočné parametre
Kategória: | Gaštany |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 3 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.