GAŠTAN FAMOSA (KONTAJNER)
Veľmi úrodná, španielska odroda jedlého gaštana. Plody dozrievajú v októbri, sú veľké až veľmi veľké (dosahujú hmotnosť až 13 gramov). Majú lesklý povrch gaštanovo červenej až hnedej farby. Jadro je krémovej farby a má jemne sladkastú chuť. Sú vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov. Je to cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého. Táto odroda vstupuje do rodivosti (už 4 - 5 rok po výsadbe), úrody sú vysoké a pravidelné. Stromy dorastajú do výšky 8 m a do šírky 6 m, rastú pomerne rýchlo. Sú dobre mrazuvzdorné, odporúča sa teplejšia oblasť, ale znesie aj mrazy. Sú veľmi odolné voči chorobám. Nie sú náročné na pestovateľské podmienky, obľubujú neutrálnu alebo mierne kyslú, priepustnú pôdu. Znesú aj chudobné a suchšie pôdy, avšak mladé rastliny vyžadujú počas horúcich dní doplnkovú závlahu. Vhodné na výsadbu do teplých oblastí.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
- Botanický názov - Castanea Famosa
-
Miesto pre pestovanie - stanoviská v teplých oblastiach, priepustné, stredne ťažké pôdy, s neutrálnym alebo mierne kyslým pH, nevhodné do oblastí s neskorými mrazmi
-
Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého, napr. Bournette, Lyon, Précoce Migoule, Maraval, Bélle Epine a ďalšími
-
Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorné do -20 ºC nevhodné do oblastí s neskorými mrazmi
-
Plod - veľký až veľmi veľký s hmotnosťou 13 gramov; škrupina je hladká, gaštanovo červenej až hnedej farby; jadro je krémovo biele, jemne sladké; vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov
-
Dozrievanie - X.
-
Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari
-
Výška pri dodaní - cca 100 - 120 cm, zakorenený strom v kontajneri
Dodatočné parametre
Kategória: | Gaštany |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 3 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.