GAŠTAN SOUTOVELLO (KONTAJNER)

Kód: 99908327
Novinka
Neohodnotené
39 € / ks 32,50 € bez DPH
VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Tento gaštan bol pri výsadbe naočkovaný mycéliom mykoríznych húb produkujúcich jedlé huby druhov Boletus edulis. Produkcia na 1 ha je až 250 kg jedlých hríbov. Gaštany s touto hubou sú v symbióze a aj preto po 3 rokoch dosahujú na 1 ha až 4.000 kg jedlých gaštanov. 

Veľkoplodá, skoršia odroda jedlého gaštana, zber plodov je možný od konca septembra. Plody sú veľmi veľké, majú hladký povrch svetločervenej farby. Jadro má krémovo bielu farbu a sladkú chuť. Sú výborné na varenie, pečenie a prípravu dezertov. Je to cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého napr.Lyon, Marigoule, Migoule. Rodivosť je skorá, pravidelná a vysoká. Stromy rastú rýchlo, dosahujú výšku cca 8 m a šírku 6 m. Sú dobre mrazuvzdorné, znesú teploty do -17 ºC až -20 ºC. Soutovello je odolná odroda voči bežným chorobám. Gaštany vysádzame na chránené stanoviská do teplých oblastí, obľubujú priepustné, stredne ťažké pôdy, s mierne kyslým pH. Po zapestovaní znesú aj dlhodobejšie sucho.

Detailné informácie

Podrobný popis

  •  Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Castanea Soutovello 
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - chránené stanoviská v teplých oblastiach, priepustné, stredne ťažké pôdy, s mierne kyslým pH

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná do -17 ºC až -20 ºC

  • Ikona_plody Plod - veľmi veľký; škrupina je hladká, bledočervená; jadro je krémovo biele, sladké; vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - kon. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 100 - 120 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: