Vážení zákazníci, posledná expedícia tovaru (s garanciou doručenia do Vianoc) prebehne 19.12.2022. Pri objednávkach odoslaných po tomto termíne negarantujeme ich doručenie do Vianoc. Ďakujeme za pochopenie.

SLIVKA HAGANTA - PODPNÍK MYROBALAN 29C (LIMITKA)

Kód: 99911012
Novinka Tip Samoopelivá
Neohodnotené
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (166 ks)
Možnosti doručenia

Haganta je kvalitná, veľmi neskorá odroda slivky, vyšľachtená v Nemecku. Plody dozrievajú v druhej polovici septembra. Sú veľké až veľmi veľké, dosahujú hmotnosť 50 - 80 g. V čase konzumnej zrelosti sú tmavomodré, osrienené. Dužina je tmavožltá až pomarančová, šťavnatá, sladká, dobre sa oddeľuje od kôstky. Táto odroda sa vyznačuje vysokým obsahom cukru, vďaka čomu sú plody vhodné aj na pálenie. Plody majú však univerzálne využitie a je možné ich aj krátkodobo skladovať pri zachovaní optimálnych podmienok. Je samoopelivá. Je rezistentná voči šárke a odolná voči hubovým a bakteriálnym chorobám. Je vhodná na pestovanie v ekologických výsadbách. Stromy nastupujú do plodnosti veľmi skoro, často už druhý rok po výsadbe. Úrody sú pravidelné a vysoké. Najlepšie pestovateľské výsledky dosahuje v teplých oblastiach.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Prunus domestica Haganta
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - samoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - Myrobalan 29C

  • Ikona_plody Plod - veľký až veľmi veľký (50 - 80 g), šupka je tmavomodrá, osrienená; dužina je tmavožltá až pomarančová, šťavnatá, sladká, dobre oddeliteľná od kôstky; vysoký obsah cukru; vhodné na pálenie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - krátkodobo pri optimálnych podmienkach

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 130 - 180 cm, zakorenený strom v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: