GAŠTAN SOUTOVELLO (S MYKORHÍZOU)
Veľkoplodá, skoršia odroda jedlého gaštana, zber plodov je možný od konca septembra. Plody sú veľmi veľké, majú hladký povrch svetločervenej farby. Jadro má krémovo bielu farbu a sladkú chuť. Sú výborné na varenie, pečenie a prípravu dezertov. Je to cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého napr.Lyon, Marigoule, Migoule. Rodivosť je skorá, pravidelná a vysoká. Stromy rastú rýchlo, dosahujú výšku cca 8 m a šírku 6 m. Sú dobre mrazuvzdorné, znesú teploty do -17 ºC až -20 ºC. Soutovello je odolná odroda voči bežným chorobám. Gaštany vysádzame na chránené stanoviská do teplých oblastí, obľubujú priepustné, stredne ťažké pôdy, s mierne kyslým pH. Po zapestovaní znesú aj dlhodobejšie sucho.
Tento gaštan bol pri výsadbe naočkovaný mycéliom mykoríznych húb produkujúcich jedlé huby druhov Boletus edulis. Produkcia na 1 ha je až 250 kg jedlých hríbov. Gaštany s touto hubou sú v symbióze a aj preto po 3 rokoch dosahujú na 1 ha až 4.000 kg jedlých gaštanov.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
-
Botanický názov - Castanea Soutovello
-
Miesto pre pestovanie - chránené stanoviská v teplých oblastiach, priepustné, stredne ťažké pôdy, s mierne kyslým pH
-
Opeľovanie - cudzoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými odrodami gaštana jedlého
-
Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná do -17 ºC až -20 ºC
-
Plod - veľmi veľký; škrupina je hladká, bledočervená; jadro je krémovo biele, sladké; vhodné na varenie, pečenie a prípravu dezertov
-
Dozrievanie - kon. IX.
-
Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari
-
Výška pri dodaní - cca 150 - 200 cm, voľnokorenný strom (koreňový bal s naočkovanou mykorhízou)
Dodatočné parametre
Kategória: | Gaštany |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 1.5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.