BAZA HAIDEGG 17 (KER)
Je to rakúska odroda bazy čiernej, ktorá bola vyšľachtená pre vyššie výnosy kvetov a plodov. Je to opadavý ker alebo menší strom, dorastá do výšky 3 - 4 m. Kvitne v júni. Kvety sú drobné, bieložlté, usporiadané v plochých súkvetiach. Sú veľmi aromatické a vytvárajú veľké množstvo peľu. Zberajú sa ručne. Sú vhodné na výrobu limonád, sirupov, džemov, na sušenie, je tiež možné ich pridávať do dezertov a ďalších výrobkov. Z kvetov vznikajú drobné lesklé plody tmavofialovej farby, ktoré sú usporiadané v hustých súplodiach. Dužina je šťavnatá, tmavočervená, obsahuje drobné semená. Priemerná hmotnosť piatich strapcov je 490 g. Dozrievajú v druhej polovici septembra. Plody je možné využiť na výrobu sirupov, vín, destilátov, ale tiež na výrobu džemov a želé. Baza má vysoký obsah vitamínov (najmä vit. C) a antioxidantov. Na pestovateľské podmienky a stanovisko nie je náročná, ale najlepšie sa jej bude dariť na slnku až v polotieni. Je možné ju pestovať v tvare kra alebo stromčeka. Je takmer úplne samoopelivá. Rodí na jednoročnom dreve, preto je potrebné každoročne rezom odstraňovať vyrodené drevo.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
-
Botanický názov - Sambucus nigra Haidegg 17
-
Miesto pre pestovanie - slnko alebo polotieň
-
Opeľovanie - samoopelivá
-
Mrazuvzdornosť - mrazuodolná
-
Plod - kvety sú drobné, bieložlté, v plochých súkvetiach, veľmi aromatické, s veľkým množstvom peľu; plody sú drobné, lesklé, tmavofialové, v súplodiach; dužina je tmavočervená s drobnými semenami; priemerná hmotnosť piatich strapcov je 490 g
-
Dozrievanie - kvitne v V. - VII. mesiaci, dozrieva v druhej pol. IX.
-
Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie
-
Výška pri dodaní - zakorenené v kontajneri C2, výška cca 30 - 50 cm
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.