FIGOVNÍK BROWN TURKEY

Kód: 99902177
SAMOOPELIVÁ
183 hodnotení
12,90 € / ks 10,75 € bez DPH
DOČASNE VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Najotužilejšia a najplodnejšia odroda figovníka, ktorú je v našich podmienkach možné dopestovať. Plody dozrievajú v dvoch vlnách, prvé sa zbierajú od polovice augusta, druhý zber začína od polovice septembra. Zberová zrelosť nastáva, ak sú plody ľahko oddeliteľné od stopky a netečie z nich latex. Sú stredne veľké až veľké (40 - 45 g), červenohnedej až tmavofialovej farby, majú veľmi lahodnú sladkú chuť. Dužina je jantárová. Sú výborné v čerstvom stave do šalátov, k syrom a do dezertov, sú vhodné na sušenie a glazovanie. Je to samoopelivá odroda. Tento opadavý ker dorastá do výšky 3 - 4 m, takisto aj do šírky, tvar a veľkosť je možné upraviť rezom. Je mrazuvzdorná do -20 ºC, mladé rastliny je vhodné na zimu prikrývať, prípadne zimovať ich v chladnej miestnosti. Nie je citlivá na žiadne bežné choroby a škodcov. Na pestovanie vyberáme slnečné teplé stanovisko v závetrí, chránené pred zimnými vetrami. Je vhodná do najjužnejších oblastí.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Ficus carica Brown Turkey
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné teplé stanovisko v závetrí, chránené pred zimnými vetrami, vhodná do najjužnejších oblastí

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - samoopelivá

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná do -20 ºC, mladé rastliny je vhodné na zimu prikrývať alebo zimovať v chladnej miestnosti

  • Ikona_plody Plod - stredne veľký až veľký (40 - 45 g), červenohnedej až tmavofialovej farby; dužina je jantárová; chuť je veľmi lahodná a sladká; výborné v čerstvom stave, na sušenie a glazovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodný na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 10 - 20 cm, zakorenená rastlina v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: