RÍBEZĽA OJEBYN - STROMČEK (KONTAJNER)

Kód: 1913
SAMOOPELIVÁ
Neohodnotené
5,90 € / ks 4,92 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (>5 ks)
Možnosti doručenia

Skorá odroda čiernej ríbezle, pochádza zo švédskeho šľachtenia. Dozrieva koncom júla až začiatkom augusta. Plody dozrievajú rovnomerne. Strapce sú krátke, husté, so 6 až 8 bobuľami, priemerná dĺžka strapca je 4,8 - 6,2 cm. Bobule sú stredne veľké, guľatého tvaru, šupka je pevná, má tmavofialovú až čiernu farbu. Chuť je sladkokyslá, výrazne aromatická. Sú vhodné na priamu konzumáciu, aj na mrazenie alebo spracovanie. Sú bohaté na vitamín C, pektíny, vápnik, železo a ďalšie minerálne látky. Posilňujú imunitný systém, chránia srdce a cievy, pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a majú mnoho ďalších pozitívnych účinkov. Je to čiastočne samoopelivá odroda, je vhodné v blízkosti pestovať aj inú, skoro kvitnúcu odrodu čiernej ríbezle. Nie je citlivá na americkú múčnatku, je pomerne dobre odolná voči hrdzi. Na pestovanie volíme slnečné stanovisko, teplé až stredne teplé oblasti s hlinitými živnými pôdami. Vhodná aj na intenzívne pestovanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Ribes nigrum Ojebyn
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné stanovisko, teplé až stredne teplé oblasti, hlinité pôdy s dostatkom živín

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - čiastočne samoopelivá, je vhodné v blízkosti pestovať aj inú, skoro kvitnúcu odrodu čiernej ríbezle

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_plody Plod - strapce sú krátke (48 - 62 mm) a husté, so 6 - 8 bobuľami; bobule sú stredne veľké, guľaté, s pevnou šupkou, tmavofialovej až čiernej farby; chuť sladkokyslá, výrazne aromatická; univerzálne použitie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - kon. VII. až zač. VIII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 120 - 150 cm, stromčeková verzia, zakorenená rastlina v kontajneri

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: