VINIČ VIKTÓRIA BIELA (STOLOVÝ)

Kód: 13026
Neohodnotené
11,90 € / ks 9,92 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (13 ks)
Možnosti doručenia

Má stredne silný rast. Na stanovište a na pôdu nie je náročná. Má pekné veľké zeleno-žlté strapce  a veľké, chrumkavé bobule s vysokou rezistenciou voči chorobám a mrazu. Viktoria sa môže vzhľadom na vysokú úrodnosť preťažiť nadmernou násadou hrozna, preto vyžaduje regulovanie úrody odstraňovaním súkvetí a mladých výhonov. Dobre znáša mrazy. Je to veľmi kvalitný a chutný vinič.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Odborný názov rastliny Botanický názov - Vitis vinifera Viktoria

  • Klimatické podmienky rastliny  Miesto pre pestovanie - vysádzame do vzdušnej, priepustnej, hlinito-piesočnatej pôdy na slnečné stanovisko. Viniče sadíme v mierne šikmej polohe do výsadbovej jamy. Korene by sa mali nachádzať zhruba 20 cm od steny/pergoly

  • Orezávanie, ako správne orezat vinič Rez: v 1. roku nie je potrebný žiadny rez. Prvú zimu (koniec decembra / začiatok januára) skrátime výhonky tak, aby na každom výhonku zostali aspoň 3 očká. V 2. roku vyraší hrozno zo všetkých očiek, výhonky v júli vyväzujeme k opore. Druhú zimu hlavný kmeň skrátime asi na 75 cm a výhonky zhruba na polovicu

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - vyžaduje iné odrody - opeľovače, ktoré kvitnú v rovnakom termíne. napr. Augustine, Kishmish Radiant, Crystal. Farba bobúľ sa môže líšiť od rastúcich opeľovačov v blízkosti

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná 

  • Ikona_plody Plod - s veľkými, valcovitými až eliptickými plodmi zeleno-žltej farby (10 - 12 g). Šupka je stredne silná, pevná, dužina chrumkavá. Chuť je skôr neutrálna. Hrozno je veľké (700 - 800 g), kónického tvaru. Dobre znáša transport. Dozrieva v polovici septembra

  •   Ikona_dozrievanie Dozrievanie - pol. IX.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 20 - 60 cm, kontajnerovaná rastlina

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: