ZEMOLEZ KAMČATSKÝ - MYBERRY BEE

Kód: 99910996
Neohodnotené
9,90 € / ks 8,25 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (>5 ks)
Možnosti doručenia

Modrý zemolez - Mayberry Bee produkuje modré stredne veľké bobule. Sú chuťovo sladko-kyslé. Krásne sú aj jeho jemné biele, mierne voňavé kvety, vďaka ktorým vynikne aj ako dekoratívna rastlina. Je nenáročný na starostlivosť a dobre  znáša aj nízke teploty. 

Pestovanie: zemolezu sa najlepšie darí vo výživnej piesočnato-hlinitej alebo hlinito-piesočnatej pôde so slabo kyslou pôdnou reakciou. Pôdu možno obohatiť organickým materiálom použitím rozloženého hnoja alebo kompostu k rastlinám v dávke 10 - 15 kg na ker; doplnenie rozloženej organickej hmoty (hnoj alebokompost) je potrebné opakovať každé 2 až 3 roky. Rastliny z kontajnerov možno vysádzať počas celej vegetácie. Pre zlepšenie opelenia a oplodnenia sa odporúča vysádzať aspoň 2 odrody. Pri výsadbe rastlinu sadíme o 1 - 2 cm hlbšie ako bola v kontajneri.

Tvarovanie rastlín sa do 5 rokov obmedzuje na odstraňovanie poškodených a polámaných konárov, staršie rastliny je potrebné primerane zmladzovať odstraňovaním starých alebo príliš tenkých konárov.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Lonicera kamtschatica Myberry Bee 
  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - polotienisté stanovisko so stredne ťažkými priepustnými pôdami, nevyžadujú kyslé pH pôdy, vhodná aj do chladnejších oblastí

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, dobrým opeľovačom je iná odroda zemolezu

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná až do -45 ºC, v kvete do -10 ºC

  • Ikona_plody Plod - stredne veľké, podlhovasté, tmavomodré až fialové; chuť je sladkokyslá, osviežujúca, podobná čučoriedkam; sú veľmi chutné v čerstvom stave, vhodné aj na spracovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - od. V.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 30 - 50 cm, ker, kontajner

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: