Slovník pojmov

O P V

organoleptickými

Organoleptické vlastnosti sú charakteristiky, ktoré je možné hodnotiť ľudskými zmyslami. Organoleptika je zmyslové posudzovanie, ktoré využíva hlavné zmyslové vnemy na hodnotenie vlastností (vzhľad, vôňa, chuť, teplota...)

podpník

Čo je to podpník? Podpník je spodná časť ovocného stromu, ktorá korení v pôde. Do podpníka štepíme ušľachtilú, rodiacu časť ovocného stromu (formou očka alebo vrúbľa). Výber podpníka je veľmi dôležitý. Podpník rozhoduje o tom, aký veľký strom vám…

voľnokorenný

Strom alebo krík, ktorý dodávame nezakorenený v črepníku, t. j. má viditeľnú koreňovú sústavu. Kvôli preprave sú korene ošetrené, aby nedošlo k ich poškodeniu alebo zníženiu kvality.