STĹPOVITÁ JABLOŇ LAMBADA - PODPNÍK MM111

Kód: 964
Novinka BALÍK
3 hodnotenia
11,90 € / ks 9,92 € bez DPH
SKLADOM V ESHOPE (214 ks)
Variant
Možnosti doručenia

Plody tejto jablone dozrievajú v októbri. Tvar je stredne veľký, guľovitý. Farba je zelenožltá, dužina biela až bledožltá, šťavnatá, sladká. Má veľmi krásny, kompaktný, ale silný stĺpovitý rast. Je ideálna na balkóny, terasy a menšie záhrady. Odroda je vysoko mrazuvzdorná a hodí sa aj do vyšších nadmorských výšok. Organické stĺpovité jablone sú veľmi odolné proti chrastavitosti a múčnatke. Zaberajú málo miesta a dajú sa použiť ako živý plot alebo ako kontajnerová rastlina na balkóne alebo terase. 

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Malus Lambada® 
  • Ikona_miesto pre pestovanie Miesto pre pestovanie - vyhovuje jej slnečné a teplé stanovisko, pôda - hlinitá a hlinito-piesočnatá, priepustná a výživná Výsadbová jama - pripravíme dostatočne hlbokú (jama musí byť väčšia, než je koreňový systém), na dno dáme kompost, granulovaný alebo dobre uležaný hnoj. Nikdy nesmú prísť hnojivá priamo ku koreňom (korene by sa poškodili, spálili). Potom koreňový systém zahrnieme kvalitným záhradníckym substrátom.  Potom to všetko navzájom prevrstvíme, prehodíme trochu pôdou a až potom na to dáme mladý stromček. Jeden z najdôležitejších bodov - stromček pripevníme ku kolu, aby sa nevyvrátil vetrom a dobre zakorenil.  

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - čiastočne samoopelivá, je vhodná k iným stlpovitým jabloniam 

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná

  • Ikona_podpnik Podpník - MM111
  • Ikona_plody Plod - je stredne veľký, zelenožltý s pevnou, chrumkavou a šťavnatou dužinou, chuť je sladká, plne aromatická     

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - kon. IX. - zač. X. 

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - do II.

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - 60 - 110 cm, voľnokorenný strom

Naše stĺpovité jablone

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: