MARHUĽA BHART - PODPNÍK ST. JULIEN A

Kód: KAR0100000000053965
Neohodnotené
11,90 € / ks 9,92 € bez DPH
ODOSIELAME NA JAR 2024 (>5 ks)
Možnosti doručenia

Bhart je veľmi atraktívna skorá odroda marhule, dozrieva na začiatku júla. Plody sú veľké, priemerne dosahujú hmotnosť cca 60 g. Majú oválny tvar a výrazný brušný šev. Šupka je pevná a lesklá, základná farba je oranžová, z väčšej časti prekrytá červeným líčkom. Dužina je oranžovej farby, stredne pevná, v čase konzumnej zrelosti sa dobre oddeľuje od kôstky. Tá je vzhľadom k veľkosti plodu pomerne malá. Plody sú veľmi kvalitné, majú výborné chuťové vlastnosti a sú veľmi aromatické. Sú vhodné na priamy konzum aj na zaváranie. Odroda je cudzoopelivá, dobre sa opeľuje s inými odrodami, napr. Goldrich, Bergeron, Hargrand, Congat, Kioto, Aprikyra. Prináša vysoké úrody, do rodivosti nastupuje skoro, je odolná voči hubovým chorobám, stromy sa vyznačujú dobrým zdravotným stavom. Je značne mrazuodolná, preto je jej pestovanie možné aj v chladnejších oblastiach.

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Ikona_botanicky_nazov Botanický názov - Prunus armeniaca Bhart   

  • Ikona_miesto pre pestovanie  Miesto pre pestovanie - slnečné a teplé stanovisko, chránená poloha v chladnejších oblastiach

  • Ikona_opelovanie Opeľovanie - cudzoopelivá, vhodné opeľovače sú napr. Goldrich, Bergeron, Hargrand, Congat, Kioto, Aprikyra

  • Ikona_mrazuvzdornost Mrazuvzdornosť - je vhodnejšia aj do chladnejších oblastí

  • Ikona_podpnik Podpník - St. Julien

  • Ikona_plody Plod - kvalitný, veľký, priemerná hmotnosť 60 g; šupka je pevná, lesklá, oranžová s červeným líčkom; dužina oranžová, stredne pevná, dobre sa oddeľuje od kôstky; chuť výborná, aromatická; vhodné na priamy konzum aj spracovanie

  • Ikona_dozrievanie Dozrievanie - zač. VII.

  • Ikona_skladovatelnost Skladovateľnosť - nie je vhodná na skladovanie

  • Ikona_vyska pri dodani Výška pri dodaní - cca 150 - 170 cm, voľnokorenný strom (korunka s 5 a viac výhonmi)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: